آشنایی با انواع سوله

سوله ها سازه هایی فلزی هستند که برای مصارف صنعتی و غیر صنعتی کاربرد دارند. سوله ها در انواع مختلفی ساخته می شوند که هر یک ویژگی های منحصر به فردی دارد. سوله سبک خرپایی، سوله تیر ورقی و سوله یو بی ام، از انواع سوله می باشد که در این مقاله به شرح هر یک و معایب و مزایای آن پرداخته شده است.

آشنایی با انواع سوله

فاکتورهای خاصی برای ساخت انواع سوله در نظر گرفته می شود. باید دید کاربرد سوله مورد نظر چیست تا با توجه به کاربری آن بهترین روش ها برای ساخت آن اتخاذ شود. ماندگاری و دوام بالای سوله ها، سرعت بالای ساخت، مقاومت در برابر عوامل محیطی مانند باد و برف و باران، مقاومت در برابر آتش سوزی، سازگاری آن با محیط زیست و… از جمله ویژگی ها و قابلیت های سوله می باشد که آن را نسبت به سایر سازه ها منحصر به فرد کرده است. در این مطلب قصد داریم شما را با انواع سوله بیشتر آشنا کنیم.

انواع سوله

متریال به کار رفته در انواع سوله ها

فولاد از جمله رایج ترین و متداول ترین مواد برای ساخت سوله است. هر یک از پروژه های ساخت سوله می تواند در موارد زیر باشد:

  • ساختار فولادی سبک

ساختار فولادی سبک می تواند یک روش مناسب برای ساخت سوله در نظر گرفته شود. استفاده از این متریال می تواند اجرای پروژه را سرعت ببخشد و از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه باشد. با استفاده از این ساختار، می توان فضاهای بزرگ و مفیدی برای کاربری های صنعتی و… ایجاد کرد.

  • سازه فلزی سنگین

ساختار فلزی سنگین یک ساختار پردوام است و از مقاومت بالایی برخوردار است و می توان سازه را با استفاده از این متریال در اشکال و ابعاد مختلف ساخت.

  • سازه فلزی با جرثقیل سقفی

در بسیاری از سوله هایی که کاربری صنعتی دارند، نیاز به حمل و جابجایی کالا و اجسام سنگین وجود دارد. برای این منظور جرثقیل سقفی در تأسیسات سازه تعبیه می گردد. انتخاب سازه فلزی با توجه به ظرفیت بارها و طول باند، مؤثر خواهد بود.

  • سازه فلزی بدون جرثقیل

طراحی سازه هایی که در آن نیازی به نصب سیستم جرثقیل سقفی وجود نداشته باشد، آسان تر و ارزان تر خواهد بود.

سازه های فلزی، دارای وزن سبک و مقاومت بالایی هستند. قابلیت ساخت سازه هایی با دهانه های بزرگ، سرعت اجرا، ملاحظات اقتصادی، سازگاری با محیط زیست و… از جمله ویژگی های این سازه ها است که آن را در برابر ساختمان های غیر فلزی مانند ساختمان های بتنی متمایز می کند.

معرفی انواع سوله

سوله سبک خرپایی

از ورق فولادی برای ساخت این سوله استفاده می شود. این سوله ها که هم به شکل سقف قوسی یا هشتی ساخته می شوند، نسبت به سایر سوله ها بروزترند. ساخت این سازه ها مطابق با طراحی های دقیق مهندسی صورت می گیرد. مواردی که برای ساخت این سوله ها رعایت می شود، این سازه ها را نسبت به سایر سازه های مشابه، متمایز کرده است. یکی از مزایای این روش ساخت، کاهش مصرف فولاد در سازه است. از این نظر، هم وزن سازه پایین تر آمده و هم به لحاظ قیمت، مقرون به صرفه تر خواهد بود. این سازه ها در مقابل نیروهای خارجی، استقامت بالایی دارند و از آن جایی که وزن های وارده در تمامی بخش ها به طور مساوی تقسیم می شود، ایمنی و استانداردهای آن را بالا برده است. از مهم ترین مزایای این روش این است که هیچ محدودیتی برای ساخت دهانه های بزرگ و عریض وجود ندارد. از این رو برای کاربری های بزرگ مانند آشیانه های هواپیماها این روش ساخت، مناسب است.

انواع سوله– سوله سبک خرپایی

سوله تیر ورقی

سوله تیر ورقی یا سوله سنگین، از متداول ترین روش های ساخت سوله است که در آن از ورق سیاه استفاده می شود و سقف آن به شکل هشتی است. روش ساخت این سوله ها به این شکل است که ورق های سیاه فولادی، طبق طراحی صورت گرفته، برش می خورد. سپس این ورق ها با جوشکاری به یکدیگر متصل می شوند. پس از انتقال قاب ها و ستون های به هم جوش خورده به محل اجرای پروژه، با دستگاه CO2 به هم جوش خورده و بعضی بخش ها نیز به وسیله پیچ و مهره به یکدیگر متصل می شوند. همان طور که گفته شده، متریال اصلی این سوله ها فولاد است. به دلیل ورق های ضخیم به کار رفته، این سازه ها وزن زیادی دارند و برای ساخت سازه های بزرگ تر، به دلیل استفاده از قطعات فولادی بیشتر، قیمت این سازه ها افزایش پیدا می کند.

از دیگر معایب این سازه ها این است که ساخت سوله هایی با دهانه های بزرگ نباید بدون ستون میانی ساخته شود؛ در این صورت امنیت سازه قابل اطمینان نخواهد بود. به طور کلی امکان ساخت سوله هایی با دهانه بیشتر از 45 متر با این روش وجود ندارد. البته در کنار این معایب، این سوله ها مزایایی نیز دارند که می توان به امکان نصب جرثقیل سقفی در آن و امکان بازیافت قطعات سازه آن اشاره کرد.

امروزه سوله تیر ورقی، یک روش قدیمی برای ساخت سوله به حساب می آید. با وجود پیشرفت های تکنولوژی و توسعه سوله های سبک، این روش در کشورهای پیشرفته به نوعی منسوخ شده است.

انواع سوله– سوله تیر ورقی

سوله های یو بی ام (UBM)

یکی دیگر از انواع ساخت سوله، سوله های یو بی ام است. برای ساخت این سازه، از ورق های گالوانیزه استفاده می شود. برای اتصال قطعات این سازه، از دستگاهی به نام سیمر استفاده می شود و می تواند قطعات را به خوبی به یکدیگر متصل کند. البته ممکن است دوخت های ایجاد شده توسط این دستگاه ها با گذشت زمان و تحت تأثیر نیروهای خارجی مانند باد و تغییرات دمایی، دچار انبساط و انقباض شده و در بخش هایی از سازه، اتصالات از هم جدا شوند. این سوله ها نسبت به سایر سازه ها قیمت پایین تری دارند؛ اما با معایب و محدودیت هایی که دارند، کم تر مورد استقبال قرار می گیرند. یکی دیگر از معایب این سوله ها، محدودیت در ساخت سازه با دهانه های بزرگ بیشتر از سی متر است. این سوله ها به دلیل عایق بندی ضعیفی که دارند در برابر عوامل جوی مانند برف و باران، استقامت بالایی ندارند. عدم امکان نصب جرثقیل سقفی در این سازه ها از معایب دیگر آن است. استفاده از این سوله ها برای مصارف صنایع غذایی و بهداشتی توصیه نمی شود. چرا که لایه ها و منافذ موجود در عایق بندی سازه که از جنس پلی اورتان است، آلودگی ها را جذب می کند و امکان ضد عفونی آن هم وجود ندارد. با معایبی که این سازه ها دارند، جهت مواردی که برای طولانی مدت مورد استفاده قرار می گیرند، توصیه نمی شود.

انواع سوله– سوله یو بی ام

شرکت مارون عمران نیرو، طراح و مجری انواع سوله های سبک و سنگین در خدمت متقاضیان و کاربران عزیز  می باشد. ما با تیم فنی حرفه ای خود می توانیم راه حل های مناسب و مقرون به صرفه، مطابق با مشخصات پروژه های شما طراحی کنیم.

,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

*

code

فهرست